Daan Bakboord - Profielfoto - februari 2020
Daan Bakboord

Helpt organisaties het maximale uit hun Data & Analytics Platform te halen

Hi, ik ben Daan Bakboord. Ik ben een ondernemende Data & Analytics consultant. Mijn passie is het verzamelen, verwerken, opslaan en presenteren van data. Ik help organisaties deze interne en externe data zodanig in te zetten, dat ze in actie kunnen komen. Door het inzetten van betrouwbare data kunnen ondernemers hun ‘gut-feeling’ onderbouwen met feiten.

Download CV
Wat ik doe

Ieder bedrijf wil ‘iets’ met big data of naar de cloud, maar zien door de bomen het bos niet meer

Veel bedrijven en organisaties hebben geen idee wat er allemaal mogelijk is door het juiste gebruik van de voor hun relevante data. Er zijn veel verschillende tools, methoden en technieken en deze wereld veranderd snel. Ieder bedrijf wil ‘iets’ met big data of naar de Cloud, maar zien door de bomen het bos niet meer. Veel consultancy’s maken daar dankbaar gebruik van. Er worden door deze bureau’s vage rapporten geschreven en onnodige projecten gestart.

KISS – Keep It Simple Stupid

Ik ben ervan overtuigd dat zaken niet nodeloos ingewikkeld gemaakt hoeven te worden. KISS – Keep It Simple Stupid is mij op het lijf geschreven. Veel vergelijkbare tools en technieken hebben hetzelfde doel, maar bereiken deze op een ander manier. Ik zal altijd kijken hoe we het maximale uit een tool of techniek kunnen halen zonder uit het oog te verliezen wat het uitgangspunt is.

U vraagt, ik draai is makkelijk, Ik ben echter benieuwd naar de vraag achter een vraag. Ik wil weten waarom een klant iets wil. Wellicht is er namelijk een ander en een beter alternatief.

Iedere organisatie met een eigen identiteit en eigen uitdagingen

Ik ben vanaf de begin jaren 2000 actief in de wereld van Business Intelligence en Data Warehousing. Sindsdien heb ik projecten gelopen bij uiteenlopende organisaties, van de (lokale) overheid tot multi-nationals. Iedere organisatie heeft een eigen identiteit met eigen uitdagingen. Regelmatig ben ik na een afgelopen project weer teruggevraagd voor een nieuw project. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het productaanbod van Oracle Analytics en heb daarvan inmiddels een internationaal netwerk opgebouwd.

Ik zie dat de wereld om ons heen verandert. Dat biedt kansen voor mij om mee te ontwikkelen. Inmiddels heb ik mij gecertificeerd als Cloud Analytics Architect en kan ik over producten als Snowflake, Fivetran, Matillion en Looker een gefundeerd advies uitbrengen.

Ik geloof in Analytics omgevingen, die gebouwd zijn op pijlers, die gestandaardiseerd, herhaalbaar en consistent zijn. In dat licht geloof ik sterk in de combinatie tussen Data Vault 2.0 en WhereScape. Deze combinatie maakt het mogelijk om Analytics omgevingen geautomatiseerd, op basis van metadata op te leveren.

Een klant moet beslissingen kunnen nemen op basis van feiten en binnen de juiste context.

In Rotterdam zeggen ze; “Niet lullen maar poetsen”. Pragmatisch, dat is wat ik ben. Mijn werkwijze is gericht op het toepassen van mijn kennis en ervaring zodat een klant maximaal resultaat kan halen uit het Data & Analytics Platform. Mijn doel is simpel. Een klant moet beslissingen kunnen nemen op basis van feiten en binnen de juiste context.

Benieuwd naar de mogelijkheden?